Корисне информације

Црна Гора - земља фокусирана на развој туристичког бизниса, и, наравно, као и све друге овакве земље, она пружа обиље могућности за забаву и рекреацију.

Море

Вода Јадранског мора је толико провидна да може да се види дно чак и на дубини од 50 метара. Овде су плаже за све укусе: пјешчане, шљунковите и од вештачког камења.

Забрана штетних индустријских отпада, донесена 1992 године је званична потврда Црне Горе као еколошке државе.

Излети

За оне који желе да комбинују плажни одмор са узбудљивим вожњама, Црна Гора нуди мноштво излета за свачији укус и темперамент. Ходочашћа по светим мјестима, излети по националним парковима Црне Горе, међугрдаски обиласци и рафтинг.

Овдје су најинтересантнији:

Жабљак (сјеверни дио Црне Горе) - Излет са обале на сјевер земље.

Скадарско језеро - језеро Резерват са богатом фауном и флором. Једино мјесто у Европи – станиште пеликана.

Манастир Острог - уклесан високо у стијене планине, изузетно свето мјесто, има велики духовни значај за Црну Гору.

Ловћену на Цетињу - симбол црногорске нација и државе. Цетиње - древна пријестоница Црне Горе. Цетињски манастир, где се чувају мошти Светог Петра Цетињског и једна од највећих хришћанских светиња - рука Јована Крститеља.

Сплаварење - рафтинг Таром. Лагуна кањон 1300 м дубине, најдубљи кањон у Европи. заштићен УНЕСЦО - м, у оквиру Националног парка Дурмитор.

Излет дуж обале Которског залива - на земљи и по води. Један стари град и сликовито острво древне архитектуре.

«Два кањона» Тара и Морача - кањон ријеке Таре – ЧЕТИРИ ПУТА ДУЖИ ОД АЈФЕЛОВЕ КУЛЕ! - други по величини у свијету и представља природни резерват, заједно са Дурмитором. Такође можете посјетити Манастир Морача, који је један од најзначајнијих средњовековних православних споменика на Балкану.

Традиционална вечера у селу - пића и јела националне кухиње у пријатном амбијенту.

Јужна Црна Гора - Посјетите Стари Бар, старе маслине, - ПЕТ ПУТА СТАРИЈЕ ОД ОТКРИЋА АМЕРИКЕ! - пут до града Улциња и купање на плажи највећој у земљи, дугој 13 километара – ТРИ ПУТА ДУЖОЈ ОД КОПАКАБАНЕ!

Дегустација вина – са видиковца - видјећете 2.000 хектара поља винограда. Посјетите винске подруме "Плантажа" где можете да пробате вина и купите их по посебној цијени.

 

Риболов у Црној Гори - за оне који не воле да цијели дан проведу купајући се на плажама, већ желе продуктивније активности у слободно вријеме, риболов! У мору, језерима и ријекама.

Дискотеке и ноћни живот

Свакако у љетњој сезони најотменије дискотеке у приморским градовима привлаче огромне масе младих и љубитеље ноћног живота.
Најпопуларнији у цијелом Црногорском приморју ноћни клуб Максимус, налази се у Котору. Максимус се налази у Старом граду, у старој вили. Овдје можете уживати у музици различитих жанрова.